Logo San Fulgencio

Ajuntament

San Fulgencio

 

 

 

L’Ajuntament de San Fulgencio redueix el seu període mitjà de pagament a proveïdors a cinc dies en 2020

[wpseo_breadcrumb]

  • El Consistori aconsegueix passar dels 18 dies per a pagar als seus proveïdors al començament d’any als 5 dies de mitjana en finalitzar el trimestre actual

L’Ajuntament de San Fulgencio ha aconseguit disminuir el seu període mitjà de pagament a proveïdors en un any, aconseguint reduir-lo des dels díhuit dies que en el primer trimestre de l’any eren necessaris perquè l’Ajuntament poguera realitzar aquest pagament, fins als cinc dies necessaris en l’actualitat, segons ha anunciat hui el regidor d’Hisenda del municipi, David Vives. “Passem de tardar més de mig mes a complir amb les nostres obligacions econòmiques envers els nostres proveïdors, a fer-ho en tan sols quatre dies en el segon trimestre de l’any”, ha explicat l’edil. “Ara, un trimestre més tard, l’Ajuntament tarda únicament cinc dies a complir amb aquesta obligació de pagament una vegada es tramita la factura”, ha afegit Vives, “una dada molt significativa que mostra com, en haver sigut capaces de mantindre aquesta reducció, es llancen molt bones conclusions de la gestió econòmica d’aquest Ajuntament i de les seues prioritats a l’hora de destinar els diners de tota la ciutadania”.

El regidor ha assenyalat també que ha sigut durant aquest trimestre quan s’ha procedit a una nova amortització de deute financer municipal amb la cancel·lació de dos préstecs realitzats amb entitats bancàries per valor de 416.869,08 euros i que va ser aprovat per unanimitat en el Ple Municipal extraordinari del passat mes d’octubre. Aquesta amortització s’uneix a la realitzada el mes d’agost, en la qual es van destinar 566.248 euros de superàvit pressupostari a la terminació d’altres dos préstecs, i a la realitzada a la fi de 2019, amb una reducció d’uns 761.462 euros. D’aquesta manera, des de l’inici de la legislatura s’ha produït una reducció del deute municipal d’un 86%, aconseguint els 2.451.139,74 euros.

Per part seua, l’alcalde de San Fulgencio, José Sampere, ha destacat l’esforç realitzat per part de l’equip de govern per a mantindre els comptes municipals el més sanejades possible. El primer edil ha manifestat que “amb la cancel·lació de deute de manera anticipada, amb una reducció considerable del pagament mitjà a proveïdors, i amb les ajudes econòmiques establides per l’Ajuntament per a autònoms i pimes del municipi”, es posa de manifest “la bona gestió econòmica que està duent a terme aquest equip de govern, centrat en l’eficiència i l’equilibri pressupostari per a poder dotar dels serveis bàsics que necessiten els nostres ciutadans”.