Logo San Fulgencio

Ajuntament

San Fulgencio

 

 

 

Turisme

[wpseo_breadcrumb]

Informació general

San Fulgencio està enclavat en plena Vega Baixa del riu Segura, San Fulgencio té un relleu totalment pla, flanquejat al nord per la serra del Molar i molt prop de la costa, de la qual dista escassos quilòmetres. De clima mediterrani de suaus hiverns i calorosos estius, sent la temperatura mitjana d’uns 19 °C.

La seua situació geogràfica defineix les seues característiques i l’oferta per al visitant, d’una banda San Fulgencio ofereix la singularitat d’un poble agrícola, tranquil i acollidor; per una altra, la cultura, representada en el ric patrimoni arqueològic existent en el municipi i finalment, el gaudi del sol i platja per la seua proximitat a la costa.

Els nombrosos corriols que hi ha de llarg a llarg de San Fulgencio permetran als amants dels passejos a peu o amb bicicleta gaudir del paisatge que ofereix un poble com el nostre. Entre camps d’hortalisses, cereals, horts de tarongers i plantacions de diferent tipus discorren aquests camins que permeten al caminante descobrir les aromes i olors d’aquesta terra.

 

Contacte:

TOURIST INFO SAN FULGENCIO

C/ Ámsterdam s/n. Urb. La Marina
03177 San Fulgencio – Alicante
Telf.: 966790021
E-mail: sanfulgencio@touristinfo.net

Horari:

Dilluns a Divendres de 9.00 a 15.00 hores

En les diferents urbanitzacions residencials amb què compta la localitat de San Fulgencio (La Marina, L’Oasi, La Escuera, Les Pesqueres, etc.) el visitant trobarà un ambient extravertit i cosmopolita, amb una important dotació de serveis com a oficina de correus, centre de salut, oficina de turisme, centres comercials, restaurants, zones d’oci, etc.

A més, aquestes urbanitzacions estan situades a uns dos quilòmetres escassos del nucli urbà, en la part nord del municipi i a solament un quilòmetre de la platja.

Com tot poble també San Fulgencio dedica una intensa programació a l’oci i la festa. Festes que reflecteixen la tradició d’un poble agrícola.

Alacant, poble a poble

L’excepcional clima i el seu afable ambient, han fet de San Fulgencio el municipi amb major proporció de residents forans d’Espanya. Situat a la Vega Baixa i envoltat per camps de cereals, compte, a més, amb importants jaciments arqueològics.

Clic ací per a veure el vídeo

Una mica de la nostra història

La història de San Fulgencio comença en el segle XVIII, quan Sr. Luis de Belluga i Moncada, Bisbe de Cartagena i Múrcia, va idear la possibilitat de dessecar i poblar aquestes terres, que en aquells moments eren un focus d’infecció per a la població circumdant, i convertir-les en terres fèrtils i aptes per al cultiu. A aquest projecte se’l va conéixer amb el nom de “Piules Fundacions”.

A aquest Bisbe també se li deu el nom de la localitat, així com que des de la seua fundació, dispose de la categoria de Vila Real, concedida pel rei Felip V. La seua fundació data de 1729.

El primer contingent de població que es va instal·lar a San Fulgencio procedia de la conca del riu Segura (Múrcia i la seua horta). En 1794 San Fulgencio comptava amb 1.215 habitants, encara que a causa dels alts i baixos dels cultius i les epidèmies en 1857 la població s’havia reduït a 866 habitants censats.

Localitat que s’ha dedicat tradicionalment a l’agricultura, està experimentant un creixement fortíssim i constant, a causa dels turistes que rep, donada la seua especial situació al costat dels enclavaments costaners de la Marina (Elx) i Guardamar del Segura, la qual cosa ha provocat que, a més del nucli principal, s’hagen construït noves urbanitzacions més pròximes al litoral. La major d’elles és la Urbanització La Marina iniciada a la fi dels anys 80.

Durant la Guerra Civil (1936-1939) es va dir Ucraïna del Segura.