Logo San Fulgencio

Ajuntament

San Fulgencio

 

 

 

Gastronomia

[wpseo_breadcrumb]

Actualment, a causa del ritme de vida tan atrafegat que portem, estem perdent les tradicions culinàries més arrelades del nostre poble. Des de l’Ajuntament de San Fulgencio, volem recopilar tota la informació sobre la gastronomia tradicional del nostre municipi. Hem estat fent un treball de camp amb les persones més majors del municipi perquè de primera mà ens donen les receptes més típiques i tradicionals del poble i d’aquesta manera deixar d’una forma clara plasmada tota la tradició perquè no sols els ciutadans de San Fulgencio puguen gaudir d’elles, sinó també el turista que ens visita i vol saber més de nosaltres, el qual a més tindrà l’oportunitat d’assaborir aquestes menges en qualsevol restaurant o bar del nostre poble.

Es posarà l’accent principalment en l’apartat de fruites i verdures, ja que el nostre municipi és tradicionalment agrícola, alguna cosa que queda reflectit en els nostres costums gastronòmics i en les nostres preferències a l’hora d’asseure’ns a la taula i cuinar. No sols donem a conéixer les nostres receptes sinó també les verdures i fruites típiques que cultivem perquè tothom conega les seues característiques i propietats.

San Fulgencio ha crescut molt en les últimes dècades i com a bons amfitrions, hem acollit a residents de multitud de nacionalitats que han triat establir-se al nostre poble per l’amabilitat de les seues gents i l’entorn privilegiat que els envolta. També ells han importat les seues receptes tradicionals i que ja formen part de la gastronomia de San Fulgencio, és per això que volem crear en el nostre receptari un apartat de “Gastronomia Internacional Importada” perquè també nosaltres puguem gaudir de les tradicions dels nostres veïns forans.

Som conscients que s’han editat molts receptaris i que la gastronomia de tota la Vega Baixa és molt similar, per això volem fer una cosa diferent i accessible a tothom i quina millor manera de fer-ho que publicant-la en la pàgina Web de San Fulgencio perquè no sols els veïns de San Fulgencio puguen gaudir dels nostres plats i així fer-los arribar a totes les taules.

Si vols participar elaborant algun plat típic de la nostra gastronomia perquè puguem fotografiar-lo i que aparega la teua recepta en la nostra Web, posa’t en contacte amb nosaltres en balonso@ayto-sanfulgencio.es