Logo San Fulgencio

Ajuntament

San Fulgencio

 

 

 

Olla Viuda

[wpseo_breadcrumb]

Ingredients
L’olla vídua és un menjar que es pot menjar tot l’any, però se sol cuinar més a l’hivern.

Es pot acompanyar d’un bon vi i una ensalada.

Ingredients per a 4 persones:

  • 250g de cigrons remullats de vespra
  • 250g de fesols tendres
  • 1 fulla d’api
  • 1 chirivía
  • 4 creïlles xicotetes
  • 1 moniato
  • 4 botifarres de ceba
  • olie d’oliva
  • 1 ceba
  • Pebre roig dolç
  • Colorant de safrà
  • Sal
olla viuda
Preparació
  1. Posa els cigrons remullats (des del dia anterior) juntament amb els fesols tendres, l’api, les creïlles i el moniato a bullir.
  2. Sofrig la ceba en oli (2 cullerades per persona) i afig-li una cullerada xicoteta de pebre roig dolç.
  3. Aboca el sofregit en l’olla.
  4. Cuine-ho durant 30 minuts a foc mitjà.
  5. Finalment, afig les botifarres i deixa-ho tot a foc lent durant 1 hora aproximadament.

(Recepta cortesia de Sra. Mari Carmen Ramírez, veïna de la San Fulgencio)